Éclaireja suklaakiisselitäytteellä
Loppukesästä teki mieleni kokeilla éclairien tekemistä uudelleen. Kevään Pariisin kohdistuneella reissulla mutustelin suklaakreemillä täytettyjä ja kinuskin tapaisella kuorrutteella päällystettyjä salamaniskuja. Veivät kielen mennessään sinä sateisena viikonloppuna! Eli suklaakiisseliä googlettelemaan tieni vei...
Tuulihatut tein samalla tavalla kuin aiemmin julkaistussa Maku-lehden mukaisesti tehdyissä vaniljakiisselillä täytetyissä éclaireissa.
Suklaakiisselin ohjeen löysin Makunautintoja Mimmin keittiöstä -blogista. Käytin kiisselissä 13 palaa suklaata. Sekoitin jäähtyneen kiisselin vatkattuun kuohukermaan (2 dl).
Kuorrutteena käytin kinuskia (1:1 kuohukerma:fariinisokeri), jossa oli 1 dl kuohukermaa ja 1 dl fariinisokeria. Näitä keitettiin miedolla lämmöllä kattilassa, kunnes kylmään veteen pudotettaessa pisara ei levinnyt veteen.
Jäähtyneisiin tuulihattuihin täytteen pursottaminen käy helpoiten kapealla ja litteällä tyllalla. Täytettä kannattaa laittaa sopivan vähän. Itse en (taaskaan) muistanut tätä ja tuloksena oli sotkuinen syömisprosessi. =P Täyte riitti runsaalla kädellä pursotettaessa reiluun kymmeneen leivokseen. Jos olisi pursottanut säästeliäämmin, luulisin täytteen riittävän kaksinkertaiseen määrään.. Täyttämisen jälkeen dippasin leivokset kinuskissa, ennen kuin kinuski jähmettyi kattilaan. Nam!
Vaikka syöminen oli huomattavan sotkuista pursuilevan täytteen vuoksi, maussa ei kuitekaan ollut raadilla valittamista. Kaikki leivokset tekivät kauppansa nopeasti. =)
Kommentit
Lähetä kommentti