Kahvinystävien Aleksanterinleivokset

Puolivalmistujaisiin (joista onkin jo kauan...) syntyi myös Aleksanterinleivoksia yhdistelemällä muutamaa netin syövereistä löytynyttä reseptiä, mm. Kinuskikissan ja Hesarin sivuilla on kyseisistä leivoksista ohjeet.

Kahden erillisen pohjan paistamisen sijaan käytin paistonkestävää marmeladia ja paistoin pohjan täytettynä. Päälle tein vahvasta kahvista ja tomusokerista kuorrutuksen. Tomusokerikuorrutteen päälle tuli raitoja sulatetusta tummasta suklaasta. Kuviointi olisi voinut olla fiinimpikin, mutta ihan hyvältä leivokset näyttivät noin ensikertalaisen tekemiksi..

Pohja

200 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
4,5 dl vehnäjauhoja


Täyte

paistonkestävä vadelmamarmeladi

Kuorrutus

reilu 2 dl tomusokeria
vahvaa kahvia
hieman tummaa suklaata


Vaahdota voi ja sokeri. Lisää loput aineista. Kaulitse taikinasta kaksi noin 20x30 cm levyä. Levitä toisen levyn päälle marmeladia ja nosta toinen levy päälle. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna levyn jäähtyä. Sekoita tomusokeri ja vahva kahvitilkka keskenään sopivaksi seokseksi. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Sulata muutama pala tummaan suklaata mikrossa. Tee suklaasta raidat kuorrutteen päälle. Tee veitsellä kuviointeja siten, että teet "viiltoja" kohtisuoraan suklaaraitoja vuoroin vasemmalta, vuoroin oikealta. Näin syntyy perinteinen kuviointi leivosten pintaan. Kun kuorrute on sopivasti jähmettynyt, leikkaa levy leivoksiksi. Leikkasin leivoksista pieniä ja niitä tuli kaiken kaikkiaan noin 30 kappaletta.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Posiolaiset ja kemijärveläiset kampanisut

Lankojen värjääminen luonnonväreillä vol.2

Mango-suklaakakku