Kolmioleipäset
No niin.. Nyt on taasen aikaa ja energiaa tänne kirjoitella; joululahjat on avattu ja mikä tärkeintä, lopputyö on kansissa ja kirjaston hyllyllä lymyilemässä. =) Näitä kolmioleipäsiä leivoin jo kesällä, kun äitini oli tulossa kylään.
Kolmioleipäsiä on varsin mukava tehdä, koska valmistusprosessi on nopea. Erilaisia jauhopussien loppuja saa mukavasti upotettua taikinaan, miksei aamupuuron jämät myös. Erilaisia makuja ja koostumuksia saa siis aikaan helposti. Tässä tarvittavat ainekset peruskolmioihin:
6 dl vettä
50 g tuorehiivaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
4 rkl oliiviöljyä
4 dl spelttijauhoja
10 dl vehnäjauhoja
Ensin kädenlämpöiseen veteen liuotetaan sokeri ja hiiva. Tämän jälkeen lisätään suola, osa jauhoista ja öljy. Sekoita hyvin ja lisää loput jauhoista erissä. Anna kohota noin puoli tuntia.
Taikina ennen kohoamista. |
Kohonnut taikina. |
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kohoamisen jälkeen taikina taputellaan noin senttimetrin paksuiseksi levyksi pöydälle. Älä vaivaa taikinaa palloksi, lepäsissä on tarkoitus olla ilmakuplia. Leikkaa levy haluamasi kokoisiksi kolmioiksi ja paista heti uunin yläosassa noin 8-10 minuuttia.
Paistetut ja pehmoiset. |
Kommentit
Lähetä kommentti